Sari la conținut

Cerc preoțesc-Pelerinaj în Poiana de pe Dealul Bacăului

   

   Ca în fiecare an și ieri, 10 septembrie 2017, credincioșii împreună cu preoții  din Cercul preoțesc Dej, au organizat un pelerinaj în Poiana Parohiei ” Adormirea Maicii Domnului ” Dej II, pentru a cinsti pe Maica Domnului și Sfânta Cruce.

   A fost o zi aparte, binecuvantată de Dumnezeu cu vreme de vară, o ocazie rară de a participa la o slujbă religioasă săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Ioan Buftea, iar ca invitat special a fost preacuviosul părinte Nicodim, Starețul Mănăstirii „Stefan Vodă” din Vad.

   Părintele stareț a rostit un cuvânt de învățătură, care cu siguranță a întărit pe toți cei care au fost acolo, vorbind despre crucea pe care o avem fiecare de purtat subliniind faptul ca ”Dumnezeu nu ne dă niciodată o cruce pe care să nu o putem duce”.

   La final s-au înălțat rugăciuni pentru elevii și studenții care încep școala. Bucuria a fost mai mare cu cât o parte din tinerii  LTCOR Dej au fost și anul acesta prezenți la această sărbătoare, iar alături de ei și alți tineri și copii.

   Cei prezenți, peste 350 de credincioși, s-au  bucurat de o agapă frățească împreună cu preoții și autoritățile locale.

La această reușită a parohiei, o contribuție importantă a avut Consiliul și Comitetul parohial.