Sari la conținut

Zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din Parohia Bobâlna

Ziua sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci este un moment special în viața credincioșilor Parohiei Ortodoxe Bobâlna. În fiecare an, la data de 14 septembrie, credincioșii din comuna Bobâlna se adună lângă Sfînta Cruce, înălțată pe dealul din Bobâlna, unde se săvârșește Sfânta Liturghie în sobor de preoți. Anul acesta, praznicul a fost cu atât mai important cu cât această Sfântă Cruce a fost restaurată, prin purtarea de grijă a domnului vice-primar Dan-Florin Pop, fiu al satului.
Slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de către un sobor de preoți, având în frunte pe preacuviosul părinte Benedict Vesa, secretar eparhial. Preacuviosul părinte profesor, la momentul potrivit, a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, despre Taina Crucii și asumarea acesteia, felicitând la final pe toți cei care au dus mai departe această frumoasă tradiție locală.
La final, părintele paroh Marius Abrudan, a mulțumit preacuviosului părinte Benedict pentru împreuna slujire și pentru faptul că a revenit în mijlocul credincioșilor din Bobâlna.