Vizită arhierească în Tabăra de vară pentru tineri de la Sângeorz-Băi

ÎPS Andrei prezent în mijlocul tinerilor din Tabăra de vară de la Sângeorz-Băi, organizată de Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Clujului,Maramureșului și Sălajului și Mitropolitul Vadului, Feleacului și Clujului, s-a întâlnit marți seara, 28 august 2018, cu copiii aflați în tabăra de vară de la Sîngeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, desfășurată în perioada 27 August- 1 Septembrie.

Aflat în zona Țării Năsăudului, cu ocazia hramului Mănăstirii Cormaia, Ierarhul, însoțit de protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu și de părintele consilier arhidiacon Claudiu Grama, au poposit la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, pentru a petrece câteva momente de bucurie alături de copiii aflați în tabără.

După un scurt recital de cântece oferit de copii, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură, oferindu-le numeroase exemple de tineri cu viață curată, precum Sfântul Ioan Valahul, îndemnându-i să fie ascultători de părinți, de profesori și de Biserică, pentru a ajunge oameni de nădejde ai societății dar și Bisericii.

Vizită arhierească în Tabăra de vară din Sîngeorz-Băi

La finalul întâlnirii, copiii au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei cărți de rugăciuni.

Tabăra de vară de la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi este organizată de Protopopiatul Ortodox Dej, în parteneriat cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej. Aceasta este cea de-a doua tabără din această vară, organizată pentru copiii și tinerii din Protopopiatul Dej, în tabără fiind prezenți 67 de copii cu vârste cuprinse între 12-16 ani.

Potrivit coordonatorului activităților de tineret Pr. Adrian Sîntiuan, tinerii au parte în aceste tabere de vară de un program diversificat. Sunt organizate concursuri, întreceri sportive, ateliere practice, drumeții și excursii la principalele obiective turistice din zonă. În același timp, tinerii participă în fiecare dimineață și seară la un program de rugăciune, dar și la discuții tematice coordonate de părintele Vlad Todoran.