Sari la conținut

Vizită Arhierească în Protopopiatul Ortodox Român Dej

 

În prima săptămână din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului a fost prezent în trei parohii din Protopopiatul Dej.

Prima parohie în care a poposit a fost Parohia Osoi, păstorită de părintele Liviu Moldovan. La sosire a fost întâmpinat de mai mulți credincioși cu multă bucurie iar una din credincioasele parohiei și-a exprimat bucuria spunând: ,,Mulțumim lui Dumnezeu pentru că vă avem în mijlocul nostru, că vă vedem față către față, că de foarte multe ori v-am văzut la televizor și iată acum sunteți aici!”. Părintele Mitropolit a pus la sufletele celor prezenţi un cuvânt duhovnicesc și le-a oferit daruri.

A doua parohie vizitată a fost Parohia Ciubanca, unde preot paroh este părintele Septimiu Olar. Aici Înaltpreasfinția Sa a vizitat casa parohială care se află într-un amplu proces de renovare.

A treia parohie vizitată a fost Parohia Bobâlna, unde preot paroh este părintele Marius Vasile Abrudan. Părintele Mitropolit s-a închinat în Biserica ,,Sfânta Treime”, pe care a sfințit-o în anul 2012.

Vizita pastorală a Înaltpreasfinției Sale s-a încheiat la sediul Protopopiatului Ortodox Român Dej unde a discutat cu părintele protopop Ioan Buftea și cu reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Dej.

Parohia Bobâlna

Parohia Ciubanca