Sari la conținut

Vizită Arhierească în Protopopiatul Dej

În după-amiaza zilei de 25 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vizitat trei parohii din Protopopiatul Dej

În această perioadă binecuvântată, când ne primenim sufletele prin post, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a vizitat trei parohii din Protopopiatul Dej.

Altarul Parohiei Nima

Primul popas duhovnicesc al Părintelui Mitropolit a fost la Parohia Nima, unde paroh este părintele Daniel Cristian Câmpeanu. Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a închinat în biserica ce îl are ocrotitor pe ,,Sfântul Ioan Botezătorul” şi a apreciat lucrările care se desfăşoară la casa parohială.

Casa Parohială din localitatea Mănăstirea

Următoarea vizită a fost în Parohia Mănăstirea, unde părintele Marcel Daniel Coroian, slujește cu multă râvnă de mai bine de 20 ani. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a închinat în biserica cu Hramul „Înălţarea Sfintei Cruci” şi a apreciat lucrările realizate la noua casa parohială.

Ultima vizită a fost în Parohia Nireș, unde paroh este părintele Alexandru-Florin Farcaș.  Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei s-a închinat în biserica ce îl are ocrotitor pe ,, Sfântul Ierarh Nicolae” și s-a bucurat pentru că părintele Alexandru a reușit, împreună cu credincioșii din Nireș, să construiască o casă nouă parohială unde locuiește împreună cu familia sa.

În toate cele trei parohii Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost întâmpinat cu bucurie de preoți și de familiile acestora, de autoritățile locale, precum și de către membrii consiliilor parohiale.

,,Ne bucurăm de fiecare vizită a Părintelui nostru Mitropolit și îi suntem recunoscători pentru că întotdeauna este alături de păstoriții săi„ a precizat părintele Ioan Buftea, Protopopul Dejului, cel care l-a însoţit pe Părintele Mitropolit.