Sari la conținut

Tinerii din Dej vor reprezenta și anul acesta Eparhia Clujului la București

Câștigătorii Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, desfășurat la nivelul Eparhiei Clujului, au fost premiați Miercuri, 10 Mai 2017. Festivitatea a avut loc de la ora 16:00, în sala „Episcop Nicolae Ivan” de la Centrul Eparhial, în prezența ÎPS Părinte Andrei, a preoților protopopi, a profesorilor coordonatori și a elevilor de la grupele de cateheză de la cele nouă protopopiate.

La ediția de anul acesta premiul I, a revenit echipei de tineri din parohia „Sfânta Treime” din Dej, care alături de părintele paroh Teodor Mureșan  și profesoarele Adina Silași și Mihaela Antoneag au realizat un proiect foarte apreciat de juriu, intitulat „Mărturisitorii, Modele de viață – icoane ale credinței”:

Câștigătorii ediției din acest an a Concursului Național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” va reprezenta Arhiepiscopia Clujului pe 21 mai, la sărbătoarea Patriarhiei Române, ce va avea loc cu prilejul hramului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

,,Credința noastră este zugrăvirea icoanelor. Dumnezeu s-a întrupat, oamenii L-au văzut pe Domnul nostru Iisus Hristos și ca atare poate fi zugrăvit în icoane, deasemenea și Sfinții și Îngerii. Preocuparea aceasta este prilejuită și de proiectul pe care Patriarhia Română l-a pus în lucrare, legat de micii noștri iconari. Anul acesta a fost dedicat de către Sfântul Sinod ,,Icoanelor, iconarilor, zic eu micilor noștri iconari, Patriarhului Iustinian și luptătorilor pentru apărarea Bisericii în vremea comunismului” a precizat ÎPS Părinte Andrei.