Sari la conținut

Taina Sfântului Maslu săvârşită pe Dealul Bacăului din Dej

Astăzi 02.07.2016 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, pe Dealul Bacăului, de către preoții din Cercul Preoțesc Valea Codorului, din Protopopiatul Ortodox Român Dej, cărora s-au alăturat și preoții din Municipiul Dej. La final a fost săvârşită şi o slujbă de pomenire pentru părintele Vasile Revnic. La acest eveniment, alături de credincioși, au participat și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Silviu  POP, iar la final părintele paroh Adrian HORJ a adresat mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment.

Săvârșirea Tainei Sfântului Maslu pe Dealul Bacăului începe din anii 80, când părintele  Vasile REVNIC împreună cu părintele Gavril CHIRILĂ, secretarul Protopopiatului Dej, alături de credincioșii parohiei Dej-Valea Codorului, au înființat această frumoasă tradiție, ridicând aici o Troiță. Cu trecerea timpului în acest loc a fost ridicat un Altar de vară, unde an de an credincioșii se adună în rugăciune, în prima duminică din luna Iulie.