TAINA SFÂNTULUI MASLU SĂVÂRȘITĂ PE DEALUL BACĂULUI

Astăzi 03.07.2016 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, pe Dealul Bacăului, de către preoții din Cercul Preoțesc Valea Codorului, din Protopopiatul Ortodox Român Dej, cărora s-au alăturat și preoții din Municipiul Dej în frunte cu părintele protopop Ioan BUFTEA. La acest eveniment, alături de credincioși, au participat și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Pavel  POP, iar la final părintele paroh Adrian HORJ a adresat mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment.

Săvârșirea Tainei Sfântului Maslu pe Dealul Bacăului începe din anii 80, când părintele  Vasile REVNIC împreună cu părintele Gavril CHIRILĂ, secretarul Protopopiatului Dej, alături de credincioșii parohiei Dej-Valea Codorului, au înființat această frumoasă tradiție, ridicând aici o Troiță. Cu trecerea timpului în acest loc a fost ridicat un Altar de vară, unde an de an credincioșii se adună în rugăciune, în prima duminică din luna Iulie.

DSC00009