Sari la conținut

Taina Sfântului Maslu, în parohia Coplean

20150322_160321Astăzi, 22 martie 2015, în Duminica a patra din Postul Mare, în parohia Coplean, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu . Pe lângă preoții din cercul pastoral Coplean, credincioșii au avut bucuria să îl aibă în mijlocul lor pe Preacucernicul Părinte Protopop Ioan Buftea .

Parintele Ioan Buftea a rostit la finalul Slujbei un scurt cuvânt de învățătură, a cărui temă a fost tăcerea. Acesta a subliniat importanța practicării tăcerii în ziua de astăzi, unde oamenii sunt invadati de foarte mute zgomote, pe stradă, în case, la locurile de muncă etc. Spune părintele :,, puțini sunt cei care mai au curajul să asculte tăcerea; cuvintele duhovnicești sunt de argint dar tăcerea este de aur” . Părintele a încheiat cu un frumos îndem de a asculta tăcerea :,, iubiți credincioși, să ne străduim ca, măcar din când în când, să ascultăm tăcerea! ”

La finalul Slujbei, părintele paroh Mircea Dragoș, a mulțumit în mod special părintelui Protopop, tuturor preoților împreună – slujitori dar și credincioșilor prezenți într-un număr foarte mare.