Sari la conținut

Tabără destinată copiilor din Protopopiatul Dej

Protopopiatul Dej, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej, a organizat în perioada 17-22 iulie prima tabără a acestei veri, la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

În această săptămână, preotul taberei a fost părintele Pop Ioan Nicușor, preot paroh al parohiei Ocna-Dej I, cel care le-a adresat în fiecare zi cuvinte pline de învățătură, iar coordonarea taberei a fost realizată de către Andreea Cuzdriorean, voluntar-coordonator al LTCOR DEJ.

Prima tabără a acestei veri a fost una plină de surprize și invitați, în fiecare zi având în mijlocul nostru oaspeți dragi sufletului. Astfel, în această săptămână i-am avut alături de noi pe Pr. Protopop Ioan Buftea și pe Pr. Vasile Ioana cei care au așezat în sufletele copilașilor câte un gând duhovnicesc și de folos înspre zidirea lor. De asemenea, ne-am bucurat și de prezența domnului Daniel David, prezentatorul emisiunii ,,Survior România”, cel care le-a împărtășit copiilor numeroase experiențe personale care atestă cât de importantă este prezența lui Dumnezeu în viața omului.

Obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative şi de a-i apropia pe copii de Dumnezeu. Printre activitățile taberei s-au numărat atelierele de creație (decorat de cutii, pictură pe sticlă, litografie, ukulele, zmee, stickere, experimente, figurine din fetru, brățări, culinar și toacă), acestea fiind coordonate de către voluntarii Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Dej.