Sari la conținut

Tabără de vară la Sîngeorz-Băi

Protopopiatul Ortodox Dej în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej a organizat o tabără de vară la Centrul pentru tineret “Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, coordonată de către părintele Adrian Sîntiuan,  în perioada 21-26 august 2017 pentru copii de 10-15 ani.

Dintre activitățile taberei amintim: rugăciuni de dimineață și seară, adunarea de dimineață și seară cu preotul taberei, sport, concursuri, jocuri, drumeții, cântece la chitară și ateliere de creație (culinar, litografie, fotbal, teatru, sculptură pe lemn, brățări și cruciulițe, apicultură, curs de prim ajutor etc. ).

În drum spre tabără  s-a facut un popas la Mănăstirea Salva, iar într-una din zile, părintele Dacian Șanta din Sîngeorz-Băi a facut posibilă o scurtă vizită cu încărcătură duhovnicească la Mănăstirea  Cormaia.

În tabără copiii s-au bucurat  și de prezența părintelui protopop Ioan Buftea, care le-a rostit un cuvânt de suflet oferindu-le dulciuri și medalii. La final de tabără atât copiii, cât și părinții și-au exprimat aprecierea față de condițiile de cazare, mâncare și activitățiile desfășurate, așteptând cu nerăbdare taberele următoare.

Preotul taberei a fost părintele Iuliu Leach, slujitor la parohia Dej I, iar voluntarii taberei au fost profesori, studenți și elevi.

Foto și text: Oana Lador