Sute de credincioși s-au rugat în Biserica ,,Sfântul Nectarie” din Dej


Parohia Ortodoxă ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Slujbele dedicate ,,Sfântului Ierah Nectarie” au început în seara zilei de 8 noiembrie, de la ora 18.00, cu slujba Privegherii.

Programul liturgic de azi a început cu Slujba Acatistului Sfântului Nectarie și a continuat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de către un sobor de preoți avându-l în frunte pe delegatul ÎPS Andrei, părintele Paul Isip, protopop de Gherla, cel care a rostit și cuvântul de învățătură.

Părintele Paul, în cuvântul său de învățătură, a vorbit despre seriozitatea cu care Sfântul Ierarh Nectarie și-a asumat misiunea primită de la Dumnezeu și i-a îndemnat pe cei prezenți să-i urmeze exemplul, fiecare unde-și desfășoară activitatea.

La Dumnezeiască Liturghie au fost prezenți foarte mulți credincioși iar pentru cei care nu au găsit loc în biserică, a fost instalată o proiecție din interiorul lăcașului de cult, și au putut urmări desfășurarea slujbei în curtea bisericii.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către un grup de teologi, iar la momentul chinonicului, cunoscuta interpretă de muzică populară, Ioana Breda Morar, a interpretat mai multe pricesne, timp în care mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Ioan Buftea, parohul Bisericii ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej, a mulțumit în primul rând Bunului Dumnezeu, apoi părintelui Paul Isip pentru alesul cuvânt de învățătură, tuturor preoților prezenți la Sfânta Liturghie, părintelui stareț de la Mănăstirea Nicula, arhimandrit Nicolae Moldovan, Părinților de la Mănăstirea Vad, Maicilor de la Mănăstirea Cășiel, teologilor de la strană, în special credincioșilor care s-au implicat în organizarea hramului și tuturor celor prezenți la această frumoasă sărbătoare.

,,Am venit azi, preoți și credincioși, pentru a-i aduce laude iubitului nostru ocrotitor, ,,Sfântul Ierarh Nectarie” și mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm Bucurăte ,,Sfinte Ierarhe Nectarie”, Mare Făcător de Minuni!, a subliniat părintele Ioan Buftea, Parohul Bisericii cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej și Protopopul Dejului.

Toți credincioșii care au participat la slujbă au primit iconițe cu chipul Sfântului Ierarh Nectarie, iar apoi s-au închinat la un fragment din moaștele Sfântului.
Deasemenea la plecare toți credincioșii s-au bucurat de o agapă pregătită de către credincioasele din Parohia Sfântul Ierarh Nectarie.