Sari la conținut

Slujire și misiune în Parohia ,,Sfântul Ierarh Nectarie” din Municipiul Dej

Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și prin implicarea Pr.Prof.Dr.Univ. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, un grup misionar constituit din studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, au ajuns în Municipiul Dej la Biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nectarie”, unde preot paroh este Pr. Ioan Buftea. Grupul de teologi a fost însoţit de către Pr. Asist.Univ.Dr. Cosmin Cosmuţa.

A fost săvârşită Slujba Utreniei şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, iar în timpul Sfintei Liturghii, la momentul potrivit, s-au împărtășit mai mulți credincioși. Părintele profesor a rostit un bogat cuvânt de învățătură, specific duminicii în care ne aflăm, Duminica Ortodoxiei.

Părintele paroh Ioan Buftea a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod adresată cu ocazia Duminicii Ortodoxiei și i-a îndemnat pe credincioși să se implice activ în colecta Fondului Central Misionar. Apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi minunată, părintelui profesor pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură și teologilor pentru momentele înălțătoare.

La final credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit iar doamnele au primit flori cu ocazia zilei de 8 Martie.