Sari la conținut

Sfințirea Capelei mortuare din Localitatea Cășeiu

 

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Nicanor, Episcopul ortodox al Banatului Sârbesc, s-au aflat în mijlocul comunității din Cășeiu, județul Cluj, prilej cu care au binecuvântat noua capelă mortuară din sat.

De la ora 16:00, ierarhii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au oficiat slujba de sfințire a apei și au binecuvântat Capela Mortuară Ortodoxă din Cășeiu, situată în cimitirul parohial.

Din sobor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, arhim Dumitru Cobzaru, protos. Cleopa Stefanovici, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Srem (Serbia), consilierul eparhial arhid. Claudiu Grama, protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea, părintele paroh Ioan Roșca, precum și alți preoți din localitățile învecinate.

Pentru inițiativa și aportul adus la construcția capelei, ÎPS Părinte Andrei a acordat Ordinul „Mihai Vodă” – domnului Silviu Boldor, primarul comunei Cășeiu. Totodată, Părintele Mitropolit a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în viața și activitățile parohiei.

La final, grupul folcloric de copii din Cășeiu, coordonat de doamna Anca Petruș și instructorii Denisa și Radu Tîrnovean, a interpretat mai multe pricesne.

Photo Credit: Darius Echim