SFINȚIRE DE CAPELĂ ÎN PROTOPOPIATUL ORTODOX DEJ

IMG_20160528_122141

         Astăzi 28.05.2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți, a sfințit Capela ,,Adormirea Maicii Domnului” din cimitirul Parohiei Ortodoxe Urișor, Protopopiatul Dej. Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de către Părintele Arhidiacon Claudiu Ioan Grama, Consilier pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului. Cuvântul de învăţătură al Ierarhului a fost intitulat  ,,Cei morți sunt temelia unei patrii”.

           Această Capelă a fost construită de-a lungul a 8 ani, cu sprijinul autorităților centrale, locale și a bunilor credincioși. Părintele Mitropolit Andrei  i-a oferit, din partea Preafericitului Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, domnului Ministru Ioan Rus, fiu al satului, Ordinul “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Deasemenea  domnul inginer Gavril Rus a primit Crucea Transilvană, iar primarul Comunei Cășeiu Silviu Boldor, a primit Ordinul ,,Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”.  ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a mai oferit diplome de aleasă cinstire celor implicați, iar Preotului paroh Călin Pop  i-a dăruit “Crucea Arhiepiscopală”.

         La final, Părintele Protopop Ioan Buftea a felicitat întreaga comunitate și în special pe Părintele Călin, pentru frumoasa realizare.