Sari la conținut

Sfințire de Capelă în localitatea Mănăstirea

Capela din localitatea Mănăstirea a fost sfințită de Părintele Mitropolit Andrei


Astăzi, 13 august 2020, a avut loc sfințirea Capelei mortuare din localitatea Mănăstirea. Slujba de sfințire a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de către un sobor de preoți, din care au făcut parte părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului, părintele Marcel Daniel Coroian, paroh al Parohiei Ortodoxe Române Mănăstirea și alți preoți din împrejurimi. În cadrul Slujbei de sfințire a apei Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvantat și o Troiță ridicată în fața Capelei.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că grija de cimitire și față de cei plecați din această lume a fost și este o preocupare, a creștinilor adevărați dintotdeauna la mare înălțime.

Această Capelă a fost construită de către Primăria Mica, cu atenta implicare a domnului primar Tiberiu Zelencz, care a fost distins, de către Părintele Mitropolit cu o Gramată Mitropolitană. Deasemenea, diplome de aleasă cinstire au fost oferite părintelui paroh Marcel Daniel Coroian și domnului Vasile Pop, director al firmei Vasmob SRL.

Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.