Sfântă Liturghie arhierească şi sfinţire de casă parohială la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel“ din Bogata de Sus

Astăzi, 31.12.2017, ultima zi din acest an, Protopopiatul Dej l-a avut ca oaspete pe Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, care în sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“, din localitatea Bogata de Sus, precum şi slujba de sfinţire a casei parohiale a acestei comunităţi.

 

Mulți credincioşi din localitate, dar și din împrejurimi au ţinut să fie prezenţi la Sfânta Liturghie şi la sfinţirea casei parohiale, slujbe oficiate de către Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei.

După citirea Apostolului zilei şi a pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit  a ţinut un cuvânt de învăţătură intitulat: ,,Slujirea Domnului Hristos poate fi incomodă, dar e mântuitoare!“.

În cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc şi o hirotonie: diacon Ioan Grigore Mănarcă a fost hirotonit preot de IPS Părinte Andrei pe seama Parohiei Sânmihaiu de Câmpie – Protopopiatul Beclean. La final, părintele paroh Ionuț Grigore Rodilă a fost hirotesit sachelar.

,,Părintele Ionuț, în foarte scurt timp, sprijinit de membri consiliului parohial, de mulți oameni de bine și în mod deosebit de conducerea primăriei Vad și de Consiliul Județean au înfrumusețat casa parohială. Parohia Bogata de Sus nu este o parohie foarte mare dar, oamenii din această parohie sunt niște oameni foarte bogați din punct de vedere sufletesc. Mulți oameni cu evlavie din această parohie participă la Sfânta Liturghie și în cursul săptămânii și se împărtășesc, așa după cum am observat și astăzi, cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos“, a spus părintele Ioan Buftea, Protopopul Dejului.

Eforturile depuse de-a lungul ultimilor ani au fost astăzi încununate prin sfinţirea casei parohiale.

Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.