Sari la conținut

Ședință cu preoții și profesorii de religie din Protopopiatul Dej

IMG_4746Joi, 12 martie 2015, a avut loc la noul sediu al Protopopiatului Dej întâlnirea lunară a preoților din parohiile arondate. Ședința a debutat la ora 13 și a fost prezidată de protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea, care în cuvântul de deschidere a prezentat noul proiect al Patriarhiei Române despre istoricul tuturor parohiilor ortodoxe care va trebui concretizat până la 1 iunie cu sprijinul tuturor preoților. Cu acest prilej s-a lansat oficial și noul site al protopopiatului Dej care va cuprinde toate activitățile parohiilor arondate acestuia.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre noile parteneriate între școli și parohii, în vederea unei bune colaborări între cele două instituții, pentru o mai eficientă educație a tinerilor și a celor mici. Potrivit corespondentului Radio Renașterea în protopopiatul Dej, părintele Dan Toșa, de la ora 14, a avut loc și o întâlnire a preoților cu profesorii de religie de la școlile din Dej, dar și de la unitățile de învățământ din localitățile învecinate. S-au căutat modalități și soluții pentru o mai bună colaborare dintre parohii și școli și intensificarea dialogului dintre preoți și profesorii de religie.

Pentru o mai bună pregătire a tinerilor s-a decis ca vechiul sediu al Protopopiatului Dej, de pe strada 1 Mai, să fie dedicat activităților educative și catehetice.  De la 1 aprilie se vor putea întâlni aici membrii Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși, și vor avea loc întâlniri de tip „after school’” pentru cei mici cu mai mulți profesori voluntari.

 

 

sursa: www.radiorenasterea.ro