Sari la conținut

Ședință administrativă la Protopopiatul Ortodox Român Dej

Astăzi, 14.06.2016, la sediul Protopopiatului Ortodox Român Dej a avut loc şedinţa administrativă lunară, a preoţilor din parohiile arondate acestei protoierii. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme de ordin administrativ, precum şi prelucrarea mai multor adrese ale Arhiepiscopiei Clujului.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost comunicarea adreselor din partea Arhiepiscopiei Clujului, cu privire la Cursurile Pastorale pentru obținerea gradelor profesionale. Apoi au fost oferite informaţii cu privire la Cursul de formare ,,Metode creative moderne uitilizate în catehizare și în activitățile pentru copii și tineri”, organizat la Mănăstirea Nicula în perioada 21-22 iunie 2016 şi susţinute de: Pr. Prof. Dr. Liviu Vidican-Manci inspector eparhial pentru cateheză, Pr. Sidon Marian inspector şcolar pentru disciplina Religie şi Pr. Dorel Gălan expert în educaţia adulţilor. La acest curs vor participa 10 preoţi din Protopopiatul Dej.

În continuare, preoţii au primit informaţii despre Asociaţia ,,Clujul Văzut Altfel” și despre activitatea desfășurată de aceasta, urmând ca pe viitor să sprijine voluntarii asociației în culegerea materialelor reprezentative pentru fiecare localitate.

La final, preoții au primit detalii cu privire la ediția a II-a, a ,,Procesiunii Bucuriei de Rusalii”, desfăşurată în Municipiul Dej, cu implicarea tuturor Parohiilor Ortodoxe din oraş şi din împrejurimi, în data de 19.06.2016. Delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, pentru această procesiune, va fi părintele profesor doctor Liviu Vidican-Manci. ,,Procesiunea Bucuriei de Rusalii” se va finaliza cu ,,Vecernia plecării genunchilor”, care se va oficia la altarul de vară al Capelei Militare din Parcul Mare, începând cu orele 19:00.