Ședință administrativă a preoților din Protopopiatul Ortodox Dej

Marți, 14.02.2017, începând cu orele 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului Dej s-au întrunit în cadrul ședinței administrative lunare. După rostirea rugăciunii ,,Împărate Ceresc” a fost săvârșită o rugăciune de pomenire pentru părintele Teofil Herineanu, fostul protopop al Dejului.

Apoi părintele protopop Ioan Buftea a prezentat retrospectiva anului 2016, fiind vizualizate poze cu o parte din activitățile desfășurate în cadrul Protopopiatului Dej. Deasemenea, părintele protopop a subliniat importanța dinamizării vieții pastoral-misionare în fiecare parohie, conștientizându-i pe cei prezenți de faptul că preotul este cu timp și fără timp în slujba comunității încredințate lui spre păstorire, de către Chiriarhul locului.

La final a fost prezentat Concursul Catehetic ,,Icoana și Școala Mărturisirii” organizat de către Patriarhia Română, cu ocazia celebrării Anului 2017, ca an omagial al Sfintelor Icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.