Sari la conținut

Școala de vară „Bucuria Copilăriei” ediția I, 26-30 iulie 2021 în Parohia Jichișu de Jos

Evenimentul aflat la prima ediție, Școala de vară ,,Bucuria Copilăriei”, a adunat în jurul bisericii din Parohia Ortodoxă Jichișu de Jos mulțime de copii.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a Părintelui Protopop Ioan Buftea, protopopul Dejului, în perioada 26-30 iulie 2021, 60 de copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 13 ani,  și 20 de voluntari, au participat la prima ediție a Școlii de vară „Bucuria Copilăriei” , organizată în cadrul Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”, din Comuna Jichișu de Jos, județul Cluj, în colaborare cu Parohia Ortodoxă „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Codor, alături de Grădinița cu program normal a Comunei Jichișu de Jos.

          În cele cinci zile, copiii au participat la ateliere de lucru diverse: prescuri și povești, experimente, mărgele și origami, pictură, muzică, proiecții de film, precum și alte activități educative și recreative. De asemenea, fiecare zi s-a încheiat cu participarea tuturor copiilor la slujba Paraclisului Maicii Domnului.

          În cea de-a doua zi a evenimentului, marți, 27 iulie, am acceptat inițiativa Poliției de a veni în fața copiilor și a susține o scurtă sesiune de Educație rutieră. De asemenea, copiii au avut ocazia de a vedea mașinile poliției și de a participa la o serie de întrebări și răspunsuri adresate Șefului de post din Comuna Jichișu de Jos, domnul Cristea Valeriu.

          Vineri, 30 iulie, la festivitatea de închidere a Școlii de vară, în mijlocul copiilor a fost prezent Părintele Protopop Ioan Buftea, care a rostit rugăciunile de mulțumire și un cuvânt duhovnicesc pentru copii. Ulterior au fost oferite diplome și cadouri copiilor și voluntarilor.

          Școala de vară „Bucuria Copilăriei” a fost organizată pentru prima dată în Parohia Jichișu de Jos, la inițiativa părintelui paroh Ioan Georgiu și a doamnei preotese Antonia Georgiu , care se află în această parohie din 06.08.2020. Aceștia au început o colaborare frumoasă cu părintele Mihai Bodnariuc și doamna preoteasă Gina Bodnariuc din parohia Codor, dar și cu doamna profesoară Măzureac Iulia, director la Școala Jichișu de Jos. 

         La final, copiii au spus că așteaptă cu drag și bucurie așteptăm ediția a doua a Școlii de Vară „Bucuria Copilăriei”.