Sari la conținut

Școala de vară „Bucuria Copilăriei” ediția a III-a, 3-6 iulie 2023,

Parohia Codor, Com. Jichișu de Jos, jud Cluj

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în perioada   3-6 iulie 2023, 110 copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 13 ani au participat la a III-a ediție a Școlii de vară „Bucuria Copilăriei” organizată în cadrul Parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din localitatea Codor, județul Cluj. Această activitate s-a desfășurat în colaborare cu Parohia Ortodoxă „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Comuna Jichișu de Jos, alături de Grădinița cu program normal a Comunei Jichișu de Jos.

În cele patru zile, copiii au participat la ateliere precum: ,,Cofetarii pricepuți”, ,,Preotul și biserica”, ,,Micul apicultor”, ,,Descoperim știința”, ,,Să țesem frumos!”, ,,Ne jucăm, ne distrăm!”, precum și alte activități educative și recreative. De asemenea, fiecare zi s-a încheiat cu participarea tuturor copiilor la slujba de seară.

          În ultima zi a evenimentului, joi, 6 iulie, am acceptat inițiativa Armatei Române de a veni în fața copiilor și a le prezenta copiilor care este misiunea unui soldat, membrii prezenți vorbindu-le acestora și despre importanța dragostei față de țară. De asemenea, copiii au avut ocazia de a proba costumele și echipamentele puse la dispoziție de militari și de a participa la o serie de întrebări și răspunsuri adresate acestora. Tot în ultima zi am avut plăcerea să îi avem în mijlocul nostru pe tinerii voluntari ai Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Dej, cei care ne-au pregătit jocuri interactive destinate participanților.

          La festivitatea de încheiere a școlii de vară, în mijlocul copiilor a fost prezent Părintele Protopop Ioan Buftea,  cel care a rostit rugăciunile de mulțumire și un cuvânt duhovnicesc pentru copii. În prezența părintelui protopop, participanții și voluntarii au primit diplome și daruri din partea organizatorilor. 

          Școala de vară „Bucuria Copilăriei” a fost organizată pentru prima dată în Parohia Jichișu de Jos, iar în urma primei ediții s-a început o frumoasă colaborare cu Parohia Codor și cu Școala Gimnazială din comună. 

Text și foto/ Georgiu Antonia