Sărbătorirea hramului la Parohia Ortodoxă din localitatea Viile Dejului

Astăzi, 29 iunie 2017, când sunt sărbătoriți ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, credincioșii din localitatea Viile Dejului, dar și din împrejurimi, s-au adunat în număr mare pentru a serba hramul parohiei.

 Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele protopop Ioan Buftea împreună cu un numeros sobor de preoți. În cuvântul de învățătură, părintele protopop a subliniat aspecte din viața Sfinților Apostoli Petru și Pavel și a amintit despre temperamentul plin de curaj al sfântului Petru, cel care a fost apropiat de Mântuitorul. Deasemenea a vorbit și despre curajul acestuia, care s-a văzut și în întâmplarea de pe Marea Galileii, când a fost chemat de Iisus să meargă pe apă ca pe uscat.

Apoi părintele paroh Călin Prunean a mulțumit tuturor celor care au participat la Sfânta Liturghie dar și celor care s-au implicat în organizarea hramului.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată și o Slujbă de Parastas pentru părintele Vasile Revnic, cel care a fost paroh în timpul construirii locașului de cult din această parohie.