Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, în parohia Chiuiești

Biserica Ortodoxă Nașterea Maicii Domnului din Chiuiești și-a sărbătorit astăzi hramul. Sărbătoarea  a început de luni seara cu slujba Vecerniei cu Litie și a continuat marți dimineața începând cu ora 8:30 când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.
La ora 10:00 a început Dumnezeiasca Liturghie oficiată de părintele protopop Ioan Buftea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul său de învățătură, părintele protopop a vorbit credincioșilor despre importanța cinstirii Maicii Domnului, dar și a părinților. Întruparea lui Hristos a fost vestită de către prorocii Vechiului Testament care au arătat că Mesia se va naște din Fecioara Maria, care a avut un rol esențial în iconomia mântuirii obiective.  La Sfânta Liturghie au participat un număr mare de credincioși, în frunte cu autoritățile locale.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de teologi.
Un moment special pentru noi, cei prezenți, a însemnat Chinonicul și  Împărtășirea credincioșilor, unde, pe lângă bucuria primirii lui Hristos, două interprete de muzică populară, Zina Doboș și Mixandra Ariana Dan ne-au încântat sufletele cu câteva pricesne închinate Maicii Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos.