PS Părinte Benedict Bistriţeanul a vizitat cinci parohii din Protopopiatul Dej

Preasfințitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a efectuat marţi, 2 martie 2021, o serie de vizite pastorale în cinci comunități parohiale din cadrul Protopopiatului Ortodox Dej.

Ierarhul a fost însoţit de protopopul Dejului, preotul Ioan Buftea, precum și de secretarul de cabinet, diaconul Sergiu-Iustin Pop.

Primul popas al episcopului-vicar a fost în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Dej II, păstorită de preotul paroh Cătălin Alexandru Feier, alături de preotul coslujitor Emil Sabadîș, precum și de preotul pensionar Ioan Bolbos, care în perioada 1990 – 1 februarie 2021 a fost parohul comunității Dej II.

A doua vizită de lucru a fost efectuată în Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Dej, păstorită de preotul paroh Silviu Pop. Ierarhul s-a închinat în biserica parohială sfințită în data de 15 septembrie 2019, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, apoi a vizitat șantierul noii case parohiale ce se ridică în curtea lăcașului de cult.

Următoarele vizite pastorale au fost efectuate în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Ocna Dej I (preot paroh Cătălin Varga) și în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” – Ocna Dej II ( preot paroh Dan Toșa).

Ultimul popas al Preasfințitului Benedict Bistrițeanul a fost în Parohia Nima, la biserica parohială cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (preot paroh Daniel Cristian Câmpean).

„Ne-am bucurat astăzi de vizita și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul. În cadrul vizitei efectuate în protopopiatul nostru, Preasfinția Sa a apreciat misiunea preoților din parohiile cercetate, îndemnându-i să fie în continuare aproape de Sfântul Altar, precum și de credincioșii pe care, din Mila lui Dumnezeu, îi păstoresc. De asemenea, ierarhul le-a dăruit cartea «Brațele Părintești», cea mai recentă apariție editorială a Preasfinției Sale”, a declarat părintele protopop Ioan Buftea.