Proiecte educative și activități interdisciplinare desfășurate în parohii

Pe parcursul vacanței de vară, în parohiile din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Român Dej, au fost desfășurate proiecte educative și activități interdisciplinare, pentru tineri și copii. 

Cea mai frumoasă perioadă pentru cei mici, vacanța de vară, aduce cu sine mult timp liber și relaxare. Posibilitățile de a le umple eficient timpul sunt nelimitate. Asemenea adulților și cei mici trebuie să se relaxeze și să aibă un program mai lejer, însă procesul de învățare nu trebuie stopat pe parcursul celor 3 luni de vacanță.

După îndemnul Sfintei Scripturi : ,,Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pilde 22,6), în parohiile din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Român Dej au fost organizate diferite activități, care au avut ca scop transmiterea virtuților creștine și dezvoltarea personală a copiilor și a tinerilor implicați.

Astfel, în Parohiile Ortodoxe Chiuiești, Pintic, Mica, Cetan, Strâmbu dar și la sediul Protopopiatului Dej au fost desfășurate foarte multe activități: ateliere de creaţie, jocuri sportive, seri de lectură biblică, excursii în natură şi la obiectivele importante din zonele apropiate, concursuri de lectură biblică, ateliere gospodărești, drumeții, plimbări imaginare în jurul lumii, ateliere educative și practice despre alimentație, concursuri de talente și diferite jocuri: transportul apei dintr-un vas în altul peste cap, parcurgerea unui traseu în coloane de câte 4 persoane cu existența unui balon între copii, dans in perechi concomitent cu sustinerea unui măr de către partenerii de dans, etc.

,,Ne bucurăm pentru faptul că avem tineri frumoși și cuminți, care știu să își petreacă timpul liber frumos și cu folos! Scopul acestor activități este apropierea tinerilor unii de alții și apropierea lor față de Dumnezeu”, a declarat părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului.