Sari la conținut

Prima întrunire a Cercului preoțesc Dej din anul 2020

Prima întrunire a Cercului Misionar-Pastoral al Municipiului Dej a avut loc în biserica Parohiei Dej I cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

La învitația părintelui Gavril Chirilă, Paroh al Parohiei Dej I și secretarul Protopopiatului Ortodox Român Dej, duminică 26 ianuarie 2020, începând cu ora 17: 00, preoții din Dej împreună cu credincioșii pe care aceștia îi păstoresc, s-au înfrățit în rugăciune la Biserica Parohiei Dej I, cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Cu acest prilej a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, la care au participat foarte mulți credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protopop Ioan Buftea. Acesta a vorbit despre recunoştinţa datorată lui Dumnezeu dar şi oamenilor. Subiectul abordat a fost bine documentat din punct de vedere scripturistic dar şi din scrierile patristice.

La final, părintele Iuliu Teodor Leach, de la Parohia Dej I, a mulțumit în primul rând Bunului Dumnezeu pentru seara binecuvântată, apoi părintelui protopop Ioan Buftea pentru cuvântul de învăţătură şi tuturor preoților, oficialităților și  în mod deosebit credincioșilor care au luat parte la acest eveniment.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi.

Foto: Ovidiu-Adrian Sălăjan