Sari la conținut

Preoții seniori uniți în rugăciune

Preoți seniori din Protopopiatul Ortodox Dej și cântăreți bisericești din municipiul Dej și împrejurimi , uniți în rugăciune.

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești , duminică 12 noiembrie 2023, Parohia Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” Dej II, a găzduit un eveniment deosebit , la care au luat parte preoții seniori din cadrul Protopopiatul Ortodox Dej și cântăreți bisericești din municipiul Dej și împrejurimi .

Evenimentul a debutat la ora 18:00 cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu , slujbă condusă de către protoiereul Dejului , părintele Ioan Buftea , iar cuvântul de învățătură a fost susținut de către părintele Ioan Bolbos, fost preot paroh al Parohiei Adormirea Maicii Domnului – Dej II.

În cuvântul de învățătură părintele Ioan Bolbos a vorbit despre puterea iubirii și importanța postului ținut cu dragoste și cu zâmbetul pe buze , mai cu ales acum când ne pregătim pentru intrarea în Postul Nașterii Domnului care este un post al bucuriei .

La finalul slujbei părintele paroh, Cătălin Alexandru Feier , în cuvântul de mulțumire a subliniat calitatea principală a fiecărui preot prezent la slujbă, calitate care poate fi copiată și aplicată de către fiecare credincios în parte!

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească unde a fost concluzionat faptul că într-o parohie este ideal să existe o legătură strânsă între preotul tânăr și preotul senior , pe principiul “Dacă tinerețea ar ști și bătrânețea ar putea …“ , dar și rolul esențial pe care îl are un bun cântăreț bisericesc și anume acela de a oferi prin glas , liniște atât preotului cât și întregii comunități .