Sari la conținut

Peste 800 de credincioși s-au rugat înaintea icoanei Maicii Domnului Prodromița

Peste 800 de credincioși s-au rugat înaintea icoanei Maicii Domnului Prodromița, în Biserica Parohială Adormirea Maicii Domnului Dej II, marți 12 iulie 2022, cu ocazia cinstirii acestei sfinte icoane !

Sărbătoarea cinstirii icoanei Maicii Domnului Prodromița a marcat un moment istoric pentru comunitatea euharistică a Parohiei Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului Dej II. 

La acest moment festiv au luat parte Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul alături de un sobor de 24 de preoți și diaconi, înconjurați de peste 800 de credincioși  care au primit cu mare bucurie chemarea sfântă a Maicii Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost date de corala bisericii , cor armonizat pe 4 voci , care anul acesta împlinește 90 de ani de existență.

În cuvântul de învățătură preasfinția sa Benedict, a subliniat rolul fundental pe care îl are Fecioara Maria în viața fiecărui credincios dar și faptul că icoana Ei este un dar de iubire pentru întreaga omenire  și în același timp se odihnește prin minunile pe care la face pentru fiecare credincios.

În cuvântul de încheiere părintele paroh Cătălin Alexandru Feier a mulțumit tuturor celor prezenți , afirmând că sărbătoarea deosebită de cinstire a icoanei Maicii Domnului Prodromița devine prin sfânta liturghie un moment unic și istoric pentru comunitatea parohială pe care o păstorește .

În timpul pricesnei , interpretele locale Cristina Beldean Moșuțan și Dana Toderean, au încântat credincioșii cu câteva pricesne tradiționale

La final , fiecare credincios prezent a primit în dar Noul Testament, un acatist și o icoană a Maicii Domnului Prodromița.

Icoana este făurită după aspectul și dimensiunile originale ale icoanei aflate la schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos și a fost adusă în Biserica Parohiala Dej II, în data de 21 iunie 2022, iar de atunci a adunat în jurul ei, sute de credincioși  care au călcat pragul bisericii pentru a se închina Sfintei Fecioare .