Sari la conținut

Parohia Viile Dejului, în sărbătoare

Astăzi, 29 iunie 2015, în parohia Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” din Viile Dejului a avut loc celebrarea hramului Bisericii, unde un numeros sobor de preoți din împrejurimi dar și cei care au slujit parohia în decursul timpului, au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Adunarea euharistică a fost condusă de părintele protopop Ioan Buftea, care, la finalul slujbei a rostit un cuvânt de învățătură, cuvânt ce a avut ca tematică cinstirea lui Dumnezeu prin cinstirea sfinților Săi. Părintele a nuanțat faptul că sfinții sunt rugători și mijlocitori ai noștri către Dumnezeu, care își manifesta atotbunătatea Lui față de noi prin sfinți.

„Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi”

La finalul slujbei, părinții slujitori au oficiat un parastas întru pomenirea părintelui Teofil Herineanu, protopop al Dejului în perioada 1978-2015, și fost paroh al Bisericii din Viile Dejului în perioada 1965-1975, care a desfășurat o rodnică lucrare în slujirea sa preoțească.

Părintele paroh Călin Prunean a mulțumit la finalul evenimentelor celor prezenți dar și celor care l-au ajutat în buna desfășurare a activităților parohiale, părintele fiind instalat nu de puțin timp în parohie.