Sari la conținut

Parohia Mănășturel și-a primit noul păstor sufletesc

De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, credincioșii care alcătuiesc comunitatea euharistică din Parohia Mănășturel au avut parte de o zi istorică, deoarece și-au primit un nou păstor sufletesc, în persoana părintelui Vlad Maxim Sităriți.

De la ora 10:00, în biserica cu Hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie în sobor de preoți, sub protia părintelui Ioan Buftea, protopop al Dejului, sfinția sa rostind și cuvântul de învățătură. Biserica a fost neîncăpătoare, deoarece pe lângă credincioșii parohiei, la acest eveniment important au mai participat și 100 de credincioși din localitatea Sângeorz-Băi, însoțiți de către părintele Paul Gavriloaie, paroh al Parohiei Sângeorz-Băi II și secretar al Protopopiatului Năsăud.

La finalul Sfintei Liturghii, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, părintele protopop Ioan Buftea a adus alese mulțumiri părintelui Sabin Tecar, cel care a fost învrednicit să slujească lui Dumnezeu și oamenilor timp de 43 de ani(22 de ani în parohia Mănășturel) apoi l-a instalat pe părintele Vlad Maxim Sităriți în demnitatea de preot paroh al Parohiei Mănășturel, oferindu-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia Bisericii.

În încheiere, părintele Sabin Tecar și-a luat rămas bun de la credincioșii pe care i-a păstorit, iar părintele Vlad Maxim Sităriți a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul preoției și credincioșilor pentru călduroasa primire.

La această zi de aleasă sărbătoare au participat și autoritățile locale din comuna Cuzdrioara și din orașul Sângeorz-Băi.

Răspunsurile la strană au fost oferite de către un grup de teologi de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii:

(5) Facebook