Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Dej, 125 de ani de existență

Duminică, 14 noiembrie 2021, comunitatea liturgică a Parohiei Ortodoxe Dej II, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost în sărbătoare.

La ceas de seară, a fost săvârșită slujba Paraclisului Maicii Domnului în sobor de preoți și diaconi, în frunte cu părintele Ioan Buftea , protopop de Dej și înconjurat de către comunitatea euharistică din Dej și împrejurimi, pentru a marca împlinirea a 125 de ani de existență a Bisericii și a 25 de ani de la momentul resfințirii acesteia.

În cuvântul de învățătură , părintele protopop a subliniat importanța locașului de cult , în relația noastră directă cu cerul :”…nu venim în biserică pentru că nu avem ce face acasă… venim în biserică pentru că de aici , Raiul este mult mai aproape de noi…”.

La finalul cuvântului de învățătură părintele Ioan Buftea i-a amintit pe toți preoții care și-au pus amprenta asupra bisericii, în cursul istoriei acesteia .

Cadrul liturgic al serii, a fost împodobit cu un moment artistic, în care corala bisericii, condusă de către domnul dirijor Iancu Petruș, interpreta dejeană Cristina Beldean Moșuțan și grupul vocal „Eufonia”, condus de către părintele arhidiacon Cristian Deneș, au interpretat mai multe piese din repertoriul sacru și popular al Bisericii Ortodoxe.

În încheierea serii, părintele paroh Cătălin Alexandru Feier, a mulțumit Bunului Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria ocrotitoarea sfântului locaș, pentru binecuvântarea pe care o revarsă necontenit asupra vieții duhovnicesti a parohiei, și a amintit lucrarea în biserică a fiecărui preot prezent la acest moment aniversar.

Răspunsurile la sfânta slujbă au fost date de către tânărul teolog Răzvan Necoară, alături de corul bisericii.

Slavă Lui Dumnezeu de toate și pentru toate!

„în Biserica slavei tale stând, în cer a sta mi se pare”