Sari la conținut

Părintele Protopop Teofil Herineanu, comemorat astăzi la Dej

DSC_0043

Astăzi, 6 februarie 2016 a fost o zi deosebită pentru Municipiul Dej pentru că s-a împlinit 1 an de zile de când vrednicul de pomenire PC părinte protopop al Dejului, părintele Teofil Herineanu a trecut la Domnul. Datorită acestui fapt a fost oficiată Sfânta Liturghie la ora 8, la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril de la Parohia Dej I de către un sobor numeros de preoți în frunte cu actualul protopop al Dejului, în persoana părintelui Ioan Buftea. Au mai participat: părintele protopop de Gherla – Paul Isip, împreună cu secretarul Protopopiatului Gherla, dar și starețul Mănăstirii Nicula, părintele arhimandrit Nicolae Moldovan.

A slujit Sfânta Liturghie ca protos, părintele Teofil Herineanu, consilier economic al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, fiul părintelui protopop Teofil Herineanu, trecut la cele veșnice acum 1 an. Au participat și slujit, părinții Protopopiatului Ortodox Român din Dej.

De la ora 10 a fost oficiată slujba de Parastas pentru odihna sufletului adormitului întru Domnul, de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit  Andrei, împreună cu vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, părintele Iustin Tira, părintele consilier Teofil Herineanu, părintele consilier Claudiu Grama dar și părinții protopopi  Ioan Buftea, părintele Paul Isip (Gherla), părintele Doru Zinveliu (Beclean), părintele Ioan Dâmbu (Năsăud), părintele Alexandru Vidican (Bistrița) și starețul Mănăstirii Nicula, părintele arhimandrit Nicolae Moldovan. Și-au exprimat solidaritatea prin prezență  și autoritățile locale din Dej, fiind prezent și domnul primar ing. Morar Costan.

În cuvântul duhovnicesc rostit, Înaltpreasfinția Sa, Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a vorbit despre exemplul moral – evanghelic în faptă și cuvânt, de care a dat dovadă părintele protopop Teofil Herineanu pe parcursul vieții pământești.

La final, părintele protopop Ioan Buftea a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru dragostea ce o poartă pentru cei plecați în lumea veșniciei lui Dumnezeu prin deosebitul și frumosul exemplu al recunoștinței dar și tuturor celor prezenți pentru dragostea și solidaritatea lor pentru semeni.

Fotografii eveniment.