Sari la conținut

Părintele Profesor Stelian Tofană a susținut a V-a dezbatere la Dej

,,Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni

În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej, Părintele Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susținut a V-a dezbatere, intitulată ,,Dependențele – Utopia unei eliberări?!„, joi 16 noiembrie 2023, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Arta din Dej.

Pornind de la citatele biblice:

Ioan 8,34 ,,Adevărat, adevărat vă spun vouă că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului

Romani 6,16 ,,Nu știți oare că, dându-vă cuiva ca robi spre supunere, rob îi sunteți celuia cărui vă supuneți: fii ai păcatului spre moarte, fie ai ascultării spre dreptate?”

II Petru 2,19 ,,Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit” , în discursul său, părintele profesor a enumerat câteva vicii care îi robesc pe oameni: alcoolismul, jocurile de noroc, drogurile și telefoanele, spunându-le celor prezenți că orice om se poate tămădui de dependențe, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu voința lor și cu sprijinul familiei și a prietenilor.

Amfitrionul evenimentului a fost doamna Mariana Reman, consilier al Casei de Cultură din Dej, care, la final, a mulțumit părintelui profesor, numindu-l apostol al vremurilor noastre, organizatorilor, precum și voluntarilor din cadrul Ligii Tinerilor Ortodocși din Dej, coordonați de părintele Vlad Cristian Todoran, pe care i-a felicitat pentru activitățile organizate și pentru implicarea în buna desfășurare a conferinței.