Părintele Profesor Ioan Chirilă, în Protopopiatul Dej

DSC09001

Marți, 15 martie 2016, a avut loc la Dej ședința lunară a preoților din protopopiat. Aceasta a debutat la ora 10:00 la sediul protopopiatului și a fost prezidată de protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.

Invitat a fost părintele Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care le-a vorbit preoților despre importanța misiunii preoțești ca trăire în Hristos prin semeni. Continuând această idee, părintele Chirilă a accentuat și importanța lucrării filantropice, care alungă ispita nimicului, a scuzei, a fricii sau chiar a păcatului trândăviei, care nu este altceva decât ,,o stare de neparticipare la ființare”. Părintele a mai spus că misiunea este trăirea în Hristos prin propriul exemplu al faptelor bune și răspândirea acestei trăiri și celorlalți semeni, pentru ca împreună să se trăiască în bucuria comuniunii harice cu Dumnezeul Cel veșnic.

La finalul acestei conferințe părintele protopop Ioan Buftea a transmis părinților prezenți circulara eparhială, discutându-se diferite probleme de ordin administrativ, dar și despre concursul catehetic cu copiii desfășurat de Patriarhia Română la nivel național în perioada decembrie 2015 – mai 2016.