Parastas pentru părintele Teofil Herineanu

Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Ortodox Român Dej a avut loc , astăzi 14.iulie.2016. Aceasta a început   cu oficierea slujbei  de parastas, pentru odihna sufletului adormitului întru Domnul Părintele Teofil Herineanu,  protopop al Dejului între anii 1978 2015. Părintele Teofil s-a născut în data de 17.iulie.1939, a slujit la Sfântul Altar 50 de ani și timp de 37 de ani a fost protopop al Dejului.

După slujba de pomenire, Părintele Protopop Ioan Buftea a adus la cunoștință preoților informații cu privire la organizarea procesiunii, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula. Au avut loc discuții despre Tabăra cu tinerii, organizată de Protopopiatul Ortodox Român Dej, în perioada 25-30 iulie, la Centrul de tineret ,,Preot Profesor Ioan Bunea” de la Sângeorz-Băi.    Deasemenea s-a discutat și despre activitățile social-filantropice desfășurate de Asociația Filantropia Ortodoxă Dej, preoții fiind îndemnați să se implice în continuare în susținerea tuturor proiectelor filantropice desfășurate la nivelul Protopopiatului Ortodox Dej.

La final, părintele protopop Ioan Buftea le-a mulțumit preoților pentru implicarea în organizarea ,,Procesiunii Bucuriei de Rusalii”, dar și pentru misiunea pe care o desfășoară fiecare în parohia sa.