Momente de înaltă trăire duhovnicească în Poiana Parohiei ” Adormirea Maicii Domnului ” Dej II

     Pelerinaj cu tradiție, organizat de Parohia Ortodoxă Dej II, în Poiana de pe Dealul Bacăului din Municipiul Dej. Este a IX-a ediție a acestui frumos eveniment, la care an de an toți mai mulți credincioși sunt prezenți.

Începând cu ora 17.00, în Poiana de pe Dealul Bacăului din Municipiul Dej, sute de credincioși s-au adunat pentru a se ruga Bunului Dumnezeu și pentru a cinsti cum se cuvine Sfânta Cruce. A fost săvârșită slujba Acatistului Sfintei Cruci și au fost rostite rugăciuni de binecuvântare pentru cei prezenți.

Părintele protopop Ioan Buftea a pus la sufletul celor prezenți un ales cuvânt duhovnicesc, în care a subliniat faptul că fiecare este dator să își asume crucea primită de la Dumnezeu:

,, Ce înseamnă ia-ți Crucea? 

Ia-ți Crucea înseamnă să primești de bunăvoie din mâna Proniei Divine orice mijloc de tămăduire, orice îți trimite Dumnezeu, bune sau mai puțin bune. Adeseori, printr-o încercare, Dumnezeu ne tămăduiește de boala păcatului care doare foarte tare. 

La final, părintele paroh Ioan Bolbos a mulțumit tuturor celor care s-au ostenit pentru buna organizare a acestui eveniment, autorităților locale și bunilor credincioși care an de an împodobesc această frumoasă inițiativă.