Sari la conținut

Mitropolitul Clujului: „Ajutați-i pe tineri să ducă o viață religioasă activă”

DSC09775

Preoții din Dej au fost sfătuiți de Mitropolitul Clujului să-i ajute pe tineri să ducă o viață religioasă activă. Îndemnul a fost dat de Ierarh în debutul conferinței preoțești de primăvară, ce a avut loc joi, 19 mai 2016, la sediul protopopiatului. Acesta a fost însoțit de către pr. arhid. Claudiu Grama, pr. inspector Nicolae Buda și de către pr. inspector de catehizare, Liviu Vidican-Manci.

Ședința a început la ora 10:00 cu o slujbă de Te-Deum, oficiată în biserica parohiei Dej I. Au participat pe lângă preoții din protopopiat și elevi de la Școala generală nr. 1 și Școala „Mihai Eminescu” din oraș. Celor tineri, dar și profesorilor care i-au însoțit, Înaltpreasfințitul Andrei le-a pus în vedere un citat din pildele lui Solomon, care spune să-i deprinzi pe copii și tineri cu învățătura cea bună, pentru ca și când vor îmbătrâni să nu se abată de la ea. Ierarhul le-a transmis totodată părinților naturali și spirituali, dar și dascălilor, sănătate și putere în misiunea de catehizare a tinerilor. Preoții dejeni au primit sfaturi utile și din partea pr. inspector Liviu Vidican Manci, care a spus că educația bună ajută la păstrarea identității.

La finalul conferinței părintele protopop Ioan Buftea le-a reamintit preoților că în perioada 21-22 iunie la Mănăstirea Nicula va avea loc un curs de formare a preoților în catehizarea copiilor și a tinerilor. Totodată părintele a reamintit faptul că în duminica Rusaliilor, de la ora 18:00, va avea loc Procesiunea bucuriei ,eveniment la care sunt invitați să participe toți dejenii.

La activitatea de astăzi au mai fost prezenți și elevi ai școlilor Mihai Eminescu, Avram Iancu și Alexandru Papiu Ilarian.