Sari la conținut

Marșul pentru viață, organizat la Dej

DSC09130

„Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, aceste cuvinte au unit astăzi la Dej sute de oameni, care au atras atenția tuturor că mai presus de toate este viața. Rugăciunea “Tatăl Nostru” a fost primul gând cu care, cei implicați în această acțiune, au pornit astăzi un marș pe străzile municipiului Dej.

          Protopopiatul Ortodox Dej, prin părintele protopop Ioan BUFTEA a fost în asentimentul organizatorilor și s-a implicat activ în buna desfășurare a acestui marș. La început părintele Ioan a rostit un cuvânt de conștientizare a faptului că: ”În România în ultimii 50 de ani, au fost efectuate peste 20 mil. de avorturi , aceasta fiind o situație foarte îngrijorătoare. Copilul nu este o alegere ci este darul lui Dumnezeu.”, deasemenea părintele protopop a lăudat această initiativă, considerândo mai mult decât necesară.

         La finalul acetui marș pentru viață, Protopopiatul Ortodox Român Dej, a fost gazdă bună pentru aproximativ 40 de copilași nevoiași din împrejurimile Dejului, însoțiți de către doamna Magdalena RUS. Aici copiii au recitat poezii, rugăciuni și au cântat împreună câteva din cântecelele copilăriei.

        Părintele protopop Ioan BUFTEA le-a mulțumit copiilor pentru frumoasele interpretări, răsplătindu-le acestora osteneala, cu o mica gustare și suc.