Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” Cășiel, și-a sărbătorit hramul

img_1213

Sfânta Mănăstire Cășiel, cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci și-a sărbătorit hramul. În ajunul praznicului a fost oficiată slujba Privegherii de un sobor de preoți, avându-l ca protos pe părintele protopop Ioan Buftea, care a și rostit un cuvânt de învățătură.

În ziua praznicului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în altarul de vară, situat în curtea așezământului monahal,cu participarea a peste 2000 de oameni. În cuvântul de învățătură intitulat Sfânta Cruce – Izvorul Tainelor,  Înaltpreasfinția Sa a amintit credincioșilor că  din coasta străpunsă a Mântuitorului nostru a izvorât apă și sânge, prefigurând apa botezului și Sângele Sfintei cuminecături, din care adăpându-ne nu mai murim niciodată.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost săvârșite și două hirotonii, una de diacon și una întru preot. La finalul slujbei părintele Serafim, duhovnicul Mănăstirii Cășiel a mulțumit Bunului Dumnezeu, Înaltpreasfințitului si tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a praznicului. Obștea Mănăstirii Cășiel este formată din 30 de maici și este condusă de preacuvioasa maică stareță, stavrofora Varvara Georgiu.