Astăzi, 19 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Sărata, Protopopiatul Dej. Ierarhul a fost întâmpinat la ora 9:30 de preoți și credincioși, iar de la ora 10:00 a oficiat, în biserica parohială, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte consilierul bisericesc, pr.dr. Cristian Baciu, consilierul pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama și protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.
După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit cuvântul de învățătură în cadrul căruia a vorbit credincioșilor despre modul responsabil de a chivernisi averea și despre cele două patimi impregnate în societatea contemporană: iubirea de avere și iubirea de plăcere:
„Dorind oamenii să petreacă în desfătări, într-o viață de huzur, au nevoie de bunuri materiale, au nevoie de avere. Așa că, iubirea de plăcere și iubirea de avere sunt prezente peste tot. Ori Domnul Hristos, în Evanghelie, ne zice: Vedeți și păziți-vă de toată lăcomia căci viața cuiva nu stă în prisosul avuțiilor sale. Iubirea de avere și iubirea de plăcere, considerate doar din punct de vedere omenesc, dacă ne-ar aduce fericirea, încă ar însemna ceva. Dar, să știți iubiți frați și surori, că nici averea și nici plăcerea nu-l fac pe om fericit!”, a spus Mitropolitul Clujului.
Potrivit părintelui paroh Andrei Misaroș, în cadrul liturgic, copiii care frecventează cursurile școlii parohiale „Angels”, au susținut un micro-recital de colinde și a fost lansată revista parohială „Lumina satului”. În același cadru festiv a fost lansat și un CD cu colinde interpretate de copii din parohie.
După terminarea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat lucrările realizate la casa parohială, care a suferit un incendiu la începutul anului. Pentru activitatea rodnică desfășurată în cadrul parohiei, părintele paroh Andrei Misaroș a fost distins astăzi de Înaltpreasfințitul Andrei cu rangul de sachelar, care prevede dreptul de a purta brâu albastru. De asemenea, toți cei care s-au implicat în lucrările de renovare a casei parohiale și deasemenea cei care se implică în mod activ în viața parohiei au primit din partea chiriarhului locului diplome de aleasă cinstire.
Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.