Sari la conținut

Liturghie Arhierească în Parohia Huta

11281803_879283512139333_426821860_nÎn duminica a 7-a după Paști, credincioșii din Parohia Huta, Protopopiatul Dej, au avut bucuria să îl aibă în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Înaltprasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcop al Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei,Preasfințitul Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și Preasfințitul Părinte Emilian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit, precum și Preasfințiții Părinți au venit să fie alături de Preasfințitul Părinte Gurie în satul său natal.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Părintele Mitropolit, care a vorbit despre Cunoașterea lui Dumnezeu.
La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii Bisericii, ocrotită de către Sfinții
Apostoli Petru și Pavel. Răspunsurile au fost date de către un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.
Au participat foarte mulți credincioși de pe raza Protopopiatului Dej.
În încheiere, Preasfințitul Părinte Gurie, a mulțumit celor prezenți, dar în mod deosebit Părintelui Mitropolit Teofan pentru măreția acestui eveniment.