Lecția de religie în Biserică

HPIM8572Lectia de religie s-ar reduce la o informare uneori neclara ,confuza, cu ingramadiri de nume si date biografice, istorisiri de fapte si evenimente, unele chiar complicate si ar fi mai putin atractiva ,daca elevii n-ar cerceta biserica .Toate acumularile si informatiile de la lectia de religie din clasa ar fi fara efect daca elevii n-ar lua pe sfinti drept modele de viata si n-ar fi in contact direct cu viata liturgica si cu trairea care are loc in biserica.

In acest sens ,multi dintre profesorii de religie din municipiul nostru , de cate ori au ocazia, la sarbatorile de peste saptamana, aduc la biserica noastra, la Sfanta Liturghie, elevii carora le predau religia si stim ca altii merg la celelalte biserici din oras.

Luni, 26 octombrie 2015, la Parohia “Adormirea Maicii Domnului “Dej II, la sarbatoarea praznicului Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir precum si marti, 27 octombrie 2015, la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou ,au participat la Sfanta Liturghie pe langa credinciosi si elevi de la Colegiul National “Andrei Muresanu“ si Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu“ insotiti de doamnele profesoare Eugenia Sabadis si Daniela Petrescu .

Acestia au marturisit ca au participat la un altfel de lectie, o lectie de religie in biserica, ascultand cu interes cuvantul de invatatura rostit cu ocazia acestor sarbatori.

Ne bucuram de buna colaborare dintre biserica noastra si scolile care o cerceteaza, iar in cadrul proiectului de parteneriat cu Scoala Gimnaziala Nr.1 “Credinta si fapte pe masura“ desfasuram activitatile cuprinse in proiect.