Sari la conținut

ÎPS Andrei, prezent la hramul parohiei Sfântul Ierarh Nectarie

Parohia Ortodoxă Sfântul Ierarh Nectarie din Dej și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Slujbele dedicate Sfântului Nectarie au început în seara zilei de 8 noiembrie, de la ora 18 cu slujba Privegherii și au continuat a doua zi cu Slujba Acatistului și Sfânta Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

Părintele Mitropolit Andrei, în cuvântul său de învățătură, a vorbit despre păcatul în urma căruia activitatea Sfântului Nectarie a încercat să fie oprită de către semenii săi – păcatul indiviei. Invidia orbește oamenii și îi face incapabili de a mai vedea părțile bune ale semenilor noștri.

Din soborul de preoți a făcut parte și o delegație din Mitropolia Veriei, Grecia.

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc și hirotonia întru preot a diaconului Călin, pe seama parohiei Mititei din Protopopiatul Năsăud.

La finalul slujbei părintele protopop Ioan Buftea, parohul Bisericii Sfântul Ierarh Nectarie, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru bucuria făcută credincioșilor și pentru susținerea morală acordată. La propunerea părintelui protopop, părintele misionar Cristian-Ioan Marțian, a fost ridicat la rangul de iconom, distincție evidențiată prin purtarea brâului roșu.