Sari la conținut

Instalarea preotului Radu-Mircea Moldovan în Parohia Recea Cristur

Duminică, 14 aprilie 2024, preotului Radu-Mircea Moldovan i-a fost încredințată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, păstorirea credincioșilor din Parohia Recea Cristur, în calitate de preot paroh.

Festivitatea de prezentare și de instalare a noului preot al Parohiei Recea-Cristur din Protopopiatul Dej a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către părintele protopop Ioan Buftea înconjurat de un sobor restrâns de preoți.

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele Radu-Mircea Moldovan a fost prezentat în fața credincioșilor și instalat oficial în postul de preot paroh, conform deciziei Chiriarhului numărul 1555/2024.

Conform tradiției, părintele protopop i-a înmânat noului preot paroh Evanghelia, Sfânta Cruce, precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp în mijlocul credincioșilor ce i s-au încredințat spre păstorire, apoi a transmis celor prezenți să-l primească pe noul preot paroh cu inima deschisă și să nu facă comparație între preoți, deoarece darurile sunt diferite.

Plin de emoție, părintele Radu-Mircea Moldovan a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru încrederea acordată, părintelui protopop Ioan Buftea pentru bucuria cu care a fost primit în Protopopiatul Dej și nu în ultimul rând fostului preot paroh al Parohiei Recea Cristur, Felician Șerban  pentru deschiderea cu care i-a întâmpinat.

La final, părintele Felician, a adresat celor prezenţi un cuvânt de mulţumire pentru sprijinul de care s-a bucurat în rândul comunităţii din Recea-Cristur ,cu filia Căprioara, alături de care a slujit 31 de ani, încurajându-i pe credincioşi să fie la fel de apropiați de Biserică și să se roage pentru el.

La Dumnezeiasca Liturghie, au participat mulți credincioși în frunte cu domnul primar al Comunei Recea Cristur.