Instalarea preotului Ioan Neamțiu în Parohia Cetan-Protopopiatul Dej

Duminică, 11 aprilie 2021, tânărului preot Ioan Neamțiu i-a fost încredințată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, păstorirea credincioșilor din Parohia Cetan, comuna Vad, în calitate de preot paroh.

Festivitatea de prezentare și de instalare a noului preot al Parohiei Cetan din Protopopiatul Dej a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către părintele protopop Ioan Buftea înconjurat de un sobor restrâns de preoți.

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele Ioan Neamțiu a fost prezentat în fața credincioșilor și instalat oficial în postul de preot paroh, conform deciziei Chiriarhului numărul 1454/2021.

Conform tradiției, părintele protopop i-a înmânat noului preot paroh Evanghelia, Sfânta Cruce, precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp în mijlocul credincioșilor ce i s-au încredințat spre păstorire, apoi a transmis celor prezenți arhiereasca binecuvântare, iar noului preot paroh un început bun în activitatea preoțească și o rodnică păstorire.

 

Plin de emoție, părintele Ioan Neamțiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei pentru încredere, Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul pentru iubirea părintească arătată, Preasfințitului Părinte Teofil de Iberia pentru creșterea duhovnicească acordată, părintelui protopop Ioan Buftea pentru bucuria cu care a fost primit în Protopopiatul Dej și nu în ultimul rând fostului preot paroh al Parohiei Cetan, Bogdan Mircea Oprea  pentru deschiderea cu care i-a întâmpinat.

La final, fostul paroh, preotul Bogdan Mircea Oprea a adresat celor prezenţi un cuvânt de mulţumire pentru sprijinul de care s-a bucurat în rândul comunităţii din Cetan, încurajându-i pe credincioşi să continue activităţile începute în aceşti ani împreună cu noul preot paroh.