Sari la conținut

Instalarea părintelui Nicolae Scrob ca paroh, în parohia Strâmbu

În duminica dinaintea Nașterii Domnului, credincioşii din  parohia Strâmbu, Protopopiatul Ortodox Român Dej şi-au primit noul păstor sufletesc, în persoana părintelui Nicolae Scrob. De la ora 10:00 a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către părintele protopop Ioan Buftea, care a şi rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat Evanghelia Duminicală.

Deasemenea părintele protopop a amintit că de-a lungul timpului această parohie a fost păstorită de mai mulți preoţi, doi dintre ei slujind chiar și azi  la Sfânta Liturghie, aceștia fiind părintele Silviu Pop și părintele Dinu Iușan.

După terminarea Sfintei Liturghii, aşa cum este tradiţia, părintele protopop i-a înmânat noului paroh Sfânta Evanghelie spunându-i: ,,să propovăduiți cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu”, Sfânta Cruce spunându-i: ,,ca să vă fie steag și scut şi armă puternică împotriva tuturor ispitelor” şi cheia bisericii spunându-i:,, cu ea mai mult să deschideţi uşa bisericii decât să o închideţi!”

La final părintele paroh Nicolae Scrob a adus cuvânt de mulţumire Preamilostivului Dumnezeu, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, familiei sale şi tuturor celor ce au contribuit la formarea sa. În mod deosebit a mulţumit credincioşilor pentru primirea călduroasă şi i-a asigurat că va fi alături de ei la bine şi la greu.