Sari la conținut

Instalarea părintelui Mihai Bodnariuc, ca preot paroh al Parohiei Codor

Astăzi, 29 iunie 2018 în ziua de prăznuire a ,,Sfinților Apostoli Petru și Pavel”, părintele Protopop Ioan Buftea, împreună cu un sobor de preoți, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Codor din Protopopiatul Dej, la finalul căreia a fost oficiată ceremonia de instalare a părintelui Mihai Bodnariuc, ca păstor duhovnicesc al credincioşilor Parohiei Codor, Protopopiatul Ortodox Român Dej. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Dumitru Bărbos- paroh în Parohia ,,Sf. Mare Mucenic Mina” din Cluj-Napoca.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Preacucernicul Părinte Protopop Ioan Buftea, în urma deciziei Centrului Eparhial de numire a părintelui Mihai Bodnariuc, ca preot paroh la Parohia Codor, a înmânat acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi o cheie simbolică, ca semne ale întreitei misiuni a preotului: vestirea Cuvântului, săvârşirea Tainelor lui Hristos cu jertfelnicie şi îndrumarea credincioşilor către Împărăţia lui Dumnezeu.

Înconjurat de enoriaşii pe care îi va păstori de azi înainte, dar și de mulți oameni care îl prețuiesc, sosiți din colțuri de țară, din Rona de Sus Județul Maramureș, satul natal al părintelui Mihai sau din Cluj-Napoca unde a fost cântăreț bisericesc la Parohia ,,Sf. Mare Mucenic Mina”, tânărul preot Mihai Bodnariuc a adresat mulțumiri tuturor celor care au fost astăzi alături de dânsul la această mare bucurie.