Sari la conținut

Instalarea noului preot în Parohia Mica

În Parohia Mica cu Filia Dâmbu, Protopopiatul Ortodox Român Dej, astăzi 27 octombrieie 2019, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a avut loc instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui Raul Glodean.

În ziua de 27 octombrie 2019, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, credincioşii din  parohia Mica şi-au primit noul păstor sufletesc, în persoana părintelui Raul Glodean. De la ora 10,00 a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către părintele protopop Ioan Buftea, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte preacuviosul părinte Paisie, starețul Mănăstirii Nușeni, cel care a rostit și un bogat cuvânt de învățătură, părintele Adrian-Ioan Medan de la parohia Pogorârea Duhului Sfânt din Cluj-Napoca, părintele Gheorghe Ciui, fostul paroh și părintele Raul Glodean.

După terminarea Dumnezeieștii Liturghii, părintele protopop a mulțumit părintelui Gheorghe Ciui pentru frumoasa activitate avută ca preot paroh în Parohia Mica și i-a făcut următoarea urare: ,,să mergeţi bine cu sănătatea precum bine mergeţi cu sufletul”, apoi l-a prezentat pe noul paroh, oferindu-i aşa cum este tradiţia, Sfânta Evanghelie spunându-i: ,,să propovăduiți cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu”, ,,Ea să vă fie steag, scut şi armă puternică împotriva tuturor ispitelor” şi cheia bisericii ,,Cu ea mai mult să deschideţi uşa bisericii decât să o închideţi!”.

La final, părintele paroh Raul a adus cuvânt de mulţumire Preamilostivului Dumnezeu, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, soborului de preoți, familiei sale şi tuturor celor ce au contribuit la formarea sa. În mod deosebit a adus alese mulţumiri credincioşilor pentru primirea călduroasă şi i-a asigurat că va fi alături de ei la bine şi la greu.