Sari la conținut

Instalare de preot la Suarăș

În data de 12.08.2018, Duminica a XI-a după Rusalii, la Parohia Ortodoxă Română Suarăș din Protopopiatul Ortodox Român Dej, a fost instalat noul preot paroh.

Evenimentul a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de părintele Ioan Buftea, protopopul Dejului. În cuvântul de învățătură, intitulat ,,Creștinii, fiii Maicii Domnului”, părintele protopop a subliniat cât de importantă este dragostea și ascultarea față de Maica Domnului.

<<Însuși Domnul nostru Iisus Hristos a ascultat de Ea, făcând prima minune. Să o iubim pe Maica Domnului cel puțin cât ne iubim părinții trupești>>

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele Silviu Cristian Cârlogea a fost prezentat în fața credincioșilor și instalat oficial în postul de preot paroh, conform Hotărârii Permanenței Consiliului Eparhial.

Conform tradiției, părintele protopop i-a înmânat noului preot simbolurile și totodată fundamentele misiunii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce precum și cheia bisericii, cu îndemnul de a sluji cu timp și fără timp în mijlocul credincioșilor ce i s-au încredințat spre păstorire.

La final, părintele Cristian a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra familiei sale, Înaltpreasfințitului  Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului pentru încrederea acordată, părintelui protopop pentru frumosul cuvânt de învățătură și pentru tot sprijinul acordat, familiei pentru toată susținerea și nu în ultimul rând tuturor credincioșilor pentru frumoasa primire.

Din partea Consiliului Parohial, noul preot paroh a primit în dar o icoană cu chipul Maicii Domnului.